Ado ‘diesel’ Den Haag

‘Haags Kwartiertje! Haags Kwartiertje!’ Toen ik dit lang geleden voor het eerst hoorde moest ik lachen. Dit wordt wekelijks gezongen door de supporters van Ado Den Haag. Het gebeurt aan het einde van de wedstrijd (vanaf minuut 75), dan willen ze dat Ado Den Haag alles op alles zet.

Als ik had moeten voorspellen waar de ploeg uit Den Haag zou eindigen dit seizoen, dan zou ik zeggen dat ze tegen degratie moesten ‘vechten’. Ze begonnen ook niet goed aan het seizoen. Ze verloren achter elkaar. Het tegendeel wordt nu bewezen door het team van meneer Groenendijk.
Na de eerste 3 verloren speelrondes hebben ze het kunnen omzetten. In de maand september hebben ze alleen maar gewonnen en 1 keer gelijkgespeeld tegen Ajax. In de maand oktober hebben ze alleen verloren van Excelsior. Vandaag werd er gelijkgespeeld met 2-2  tegen de huidige kampioen. Ado Den Haag stond zelfs met 2-1 voor. Het tweede doelpunt was een werelddoelpunt, zoals Immers zei: ‘een FIFA-doelpunt!’
De ploeg uit Den Haag staat nu na  11 wedstrijden op de 11e plaats met 14 punten.

Ze hebben niet de beste spelers van de competitie, maar er wordt wel gestreden. Een van de dragers van het team El Khayati, wil juist voor Ado spelen en is er qua salaris niet op vooruit gegaan, maar zeker niet qua performance.
Na de eerste maand hebben ze de knop om kunnen zetten en werd er achter elkaar gewonnen.
Het ironische is dat het zingen van ‘Haags kwartiertje’ door de supporters ook overeenkomt met de performance van Ado Den Haag tot nu toe. Petje af voor het team groen en geel!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s