De doelpuntenmachines van PSV – Hirving Lozano en Jürgen Locadia

Hirving Lozano

PSV had van de zomer een Mexicaanse ‘parel’ binnengehaald. Veel clubs zaten achter Hirving Lozano aan en het is PSV gelukt om hem te kopen.

We zijn tien speelrondes verder en Lozano is de topscorer van de eredivisie met 9 doelpunten. Hij heeft ook zijn bijdrage qua andere aanvallende statistieken, hij heeft 3 assists gemaakt tot nu toe. In totaal had hij hier 653 minuten voor nodig.
Hij heeft sinds zondagmiddag ook een record achter zijn naam. De Mexicaanse aanvaller is de eerste speler ooit van de eredivisie die in zeven van zijn eerste acht competitiewedstrijden tot scoren is gekomen. Hirving scoorde alleen niet tegen Heerenveen, in dezelfde wedstrijd pakte hij wel een rode kaart.

Zijn performance is optimaal. PSV heeft al veel teruggekregen van deze Mexicaan. Er zijn al geruchten dat hij niet heel lang in Eindhoven zal blijven. Ik ben benieuwd hoe dit verder zal verlopen.

Jürgen Locadia

Een tijdje geleden was ik op een verjaardag en ik hoorde de naam van Locadia een aantal keer vallen.
Dit was niet op een positieve manier, de mensen hadden kritiek op hem. Ik begon aan mezelf te twijfelen, omdat ik hem best wel goed vond. Na deze verhalen begon ik nog meer op hem te letten.

Vorig jaar werd hij natuurlijk geteisterd door verschillende (langdurige) blessures, waardoor hij niet veel heeft kunnen spelen. In totaal had hij maar 765 minuten gespeeld en in deze periode heeft 3 keer kunnen scoren.

Dit seizoen klopte hij aan de deur, doordat zijn collega Luuk de Jong het de laatste tijd minder doet (ook door blessures van andere medespelers).
Locadia kreeg steeds meer de kans in de basis elf, nu is hij niet meer weg te denken uit de selectie.
De statistieken zijn ook goed voor een spits / flankspeler, in 881 minuten heeft hij 8 keer gescoord en 2 assists gemaakt.

Gisteren was Jürgen ongelukkig begonnen aan de wedstrijd tegen Vitesse. Het tegendoelpunt werd vlak voor rust gemaakt door hem. Aan het begin van de tweede helft gebeurde het tegenovergestelde, hij scoorde op een unieke wijze van heel ver voor PSV en later breidde hij de score uit.

Hij is nu heel goed bezig voor PSV. Waar zal hij staan als iedereen fit is? Spits? Of op de flank?
Ik ben benieuwd hoe zijn performance de komende periode zal zijn.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s