David Neres – de man met zeer veel dreiging

David Neres werd in de winter gehaald voor een zeer hoge som voor Nederlandse begrippen. De scouts van Ajax hadden hem heel lang in de gaten gehouden, dus dit zou een goudmijntje moeten worden. Er werd 12 miljoen euro neergelegd voor de Brazilaanse rechtsbuiten.

Door de hoge som die werd betaald voor deze speler, bracht dit natuurlijk veel druk met zich mee. Mensen focussen zich nou eenmaal op bedragen die worden betaald en ze verwachtten eigenlijk al direct iets spectaculairs. Dit zou later een aankoop voor in de toekomst zijn geweest, doordat op dat moment Traore op die positie speelde (gehuurd van Chelsea op dat moment).

In de zomer werd Traore aangetrokken door Olympique Lyon en zou de weg vrij moeten zijn voor David Neres. Wel moet er bijgezegd worden dat Ajax wel meerdere  (redelijk) goede buitenspelers heeft buiten Neres, zoals Amin Younes, Justin Kluivert (vorig jaar doorgebroken) en Cerny.

Op de een of andere manier kreeg Neres niet altijd de kans van de coach. Younes mocht altijd starten vanaf links en rechts stond Kluivert of Cerny erin (of Neres). Ik wilde niet al te snel oordelen en wachtte ik met mijn mening, ik wilde dolgraag meer zien van deze vleugelspeler. Ik was erg nieuwsgierig geworden naar zijn potentie en performance.
Ik had hem natuurlijk al wel zien spelen en ik kreeg wel direct een positieve indruk van hem, maar zoals eerder gezegd wilde ik nog wachten met oordelen.

Een groep mensen vond het jammer dat David Neres was aangetrokken voor zoveel geld.
Waarom zoveel geld? Hij stond er volgens hen ook niet direct, wat heb je daar dan aan?
In plaats van hem had je beter andere spelers kunnen aantrekken voor minder geld. Dit vond ook Henk Spaan, hij begreep het niet en vond dat Ajax b.v.een Rashica van Vitesse veel beter had kunnen aantrekken.

De statistieken van Neres zijn zeker niet verkeerd.
Hij heeft dit seizoen 303 minuten gespeeld in het 1e van Ajax, hij heeft 4 keer gescoord en 1 assist geven. Wanneer David speelt merk ik dat er veel (meer) dreiging is, hij geeft ook veel ballen af en is niet bang om met zijn rechtervoet (linksbenig) te passen. Zijn sterke punten: aanvallen, dribbelen, creativiteit, de bal bij hem houden en scoren kan hij ook!

Ajax is niet heel goed begonnen aan dit seizoen en ze kunnen doelpunten gebruiken.
Nu is Younes niet in vorm, hij zorgt niet voor veel doelpunten of assists en is lang niet altijd onvoorspelbaar. Kluivert heeft heel veel positieve dingen laten zien op het voetbalveld, maar hij mag best wat efficienter worden. Nu heeft hij ook laatst aangegeven dat hij op links en rechts kan voetballen, alleen gaat zijn voorkeur uit naar de linkerkant. Neres zou ik zeker altijd laten starten vanaf rechts door zijn creativiteit, constante dreiging en toegevoegde waarde aan het aanvallende spel van Ajax.
Probeer Kluivert aan de linkerkant en ik zou Cerny ook weleens vaker willen zien spelen.

Laat de Braziliaan alsjeblieft vaker spelen en we zullen zien wat hij zal brengen en toevoegen.
Ik denk dat het veelbeloven zal zijn en er zijn ook meerdere mensen nieuwsgierig naar zijn potentie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s