Everton doet slechte zaken

Gisteren had ik genoten van PSG. Wat een prestatie en wat een score! Bayern München werd aan de kant gezet door de peperdure en veelbesproken aanvallers van deze week. Na gisteren had ik ook zin om  vandaag wat wedstrijdjes te bekijken. Ik was erg benieuwd naar Everton.

RTL 7 stond aan en ik hoorde Rene van der Gijp en Johan Derksen voorspellen dat het 2-0 & 4-0 zou worden voor Everton tegen Apollon Limassol.
De eerste helft was dan ook totaal niet wat deze heren hadden voorspeld. Everton speelde dramatisch en ze kwamen ook nog eens op achterstand tegen Apollon Limassol! Dit had ik nooit, maar dan ook nooit verwacht.
Vooral de manier waarop Everton speelde was pijnlijk om aan te zien. De grote namen en ook de talenten konden geen goede passes geven, hadden makkelijk balverlies en er was zo goed als geen dreiging vanaf de kant van de Engelsen.
Het doelpunt van Rooney was dan ook een cadeautje die hij kreeg van Limassol. De bal werd verkeerd ingespeeld door de Hector Yuste richting de keeper en  Rooney de ‘sluwe vos’ kon de bal intikken voor leeg doel.
Nog steeds werd er niet goed gevoetbald. Wat zou er de 2e helft gebeuren?

De tweede helft kwam de Kroaat Vlasic erin voor Gueye.
Dit was een goede wissel van Koeman, want de Kroaat zorgde voor meer dreiging.
Hij kreeg de bal met een gelukje mee, maar hij maakte deze kans wel heel goed af en zorgde dat zijn club op voorsprong kwam met 2-1. Direct na het doelpunt kwamen Klaassen en Calvert-Lewis erin voor Davies en Ramirez. Everton ging wel steeds beter spelen, alleen niet zo goed als verwacht.

In de 86e minuut kreeg Limassol nog een rode kaart en de wedstrijd leek gespeeld. Limassol kreeg iets later wel een vrije trap mee. Er werd voorgezet naar het strafschopgebied,  Hector Yuste wist goed te timen en hij kopte de bal erin. Op deze manier herstelde hij zijn fout van de eerste helft. 2-2 was de stand en dat nog wel met een man meer voor Everton. Dit was een keiharde klap voor het team. De laatste minuten zette de club alles op alles, maar het mocht niet baten.

Dit is zeer pijnlijk voor het team en Koeman die niet al te goed is begonnen aan dit seizoen.
Zaterdag kwam Everton nog wel terug vanuit een achterstand en pakten ze de drie punten tegen Bournemouth dankzij Niasse. Vandaag lukte het jammer genoeg niet.

We hopen dat het nog goed gaat komen de komende wedstrijden. De eerste helft van deze wedstrijd zal naar mijn mening niet veel goeds beloven voor de komende periode. Ik hoop dat het tegendeel wordt bewezen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s